Creatieve opdracht

Ik ga voor mijn creatieve opdracht 3 nieuwe titels verzinnen voor het boek. Dat doe ik omdat ik de oorspronkelijke titel veel te lang vind en ook niet zo goed.

1. Verloren moeder

Ik vind dat deze titel wel bij het boek past. Christopher denkt dat zijn moeder dood is, dat heeft zijn vader hem enkele jaren geleden wijsgemaakt. Maar wanneer hij op zoek is naar zijn boek dat hij aan het schrijven is en dat zijn vader van hem heeft afgenomen, vindt hij een hele hoop brieven. Hij ziet dat ze voor hem zijn en dat ze geschreven zijn door zijn moeder. Nadat hij al die brieven gelezen heeft, komt hij tot de conclusie dat zijn moeder niet dood is, maar met hun vroegere buurman in Londen woont. Na die ontdekking besluit Christopher om met de  trein naar Londen te gaan en zo komt hij terug in contact met haar.

2. Het geheim van mijn vader 

Ik vind dat deze titel ook bij het boek past, omdat de vader van Christopher 2 geheimen heeft waar Christopher niets van afweet. In de loop van het verhaal komt hij die te weten. Het eerste geheim is dat de vader de hond van hun buurvrouw heeft vermoord. Al vanaf het begin van het boek is Christopher op zoek naar de moordenaar, maar zijn vader zegt dat hij moet stoppen met zijn speurwerk. Uiteindelijk vertelt hij Christopher dat hij degene is die Wellington heeft vermoord. Het tweede geheim is dat de moeder van Christopher niet is gestorven aan een hartaanval, maar dat ze hem heeft verlaten en met hun vroegere buurman in Londen is gaan wonen.

3. Geel, bruin en rood

Christopher heeft heel specifieke voorkeuren voor bepaalde dingen ofwel moet hij er niets van hebben. Zo houdt hij heel veel van de kleur rood. Hij eet dan ook heel graag tomatensoep. En hij heeft een hekel aan de kleuren geel en bruin. Hij weigert om dingen te eten die geel of bruin zijn en hij wil ook niets aanraken dat de kleur geel of bruin heeft, tenzij het niet anders kan. Als Christopher ’s morgens in de bus zit onderweg naar school, houdt hij altijd de auto’s in het oog. Wanneer hij 4 rode auto’s achter mekaar ziet, wordt het voor hem een goede dag. 5 rode auto’s achter mekaar betekenen voor hem een supergoede dag. Op zo’n dag is hij goedgezind en gaat hij soms nieuwe avonturen aan. Als hij 4 gele auto’s achter elkaar ziet, wordt het een slechte dag. Dan leest hij altijd een boek, gaat hij achteraan in de klas zitten en praat hij met niemand.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: